Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с тоците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем с тоците

Здравейте! Накратко да ви кажа за моя случай. Купих си Alfa преди 2 години, без да знам с какво се захващам . Естествено веднага се зарибих и сега не я давам за нищо, въпреки че си съсипах нервната система с тая кола . Както и да е, наскоро започна да ми прави много странни проблеми - чистачките ми непрекъснато работят, когато е на контакт, клаксона се издува сам , дори и в колата да няма никой, алармата и тя. Извадих бушоните, свалих клемата на акумулатора и я закарах на жичкаджия. Човека обаче ми каза, че само сложил бушоните и всичко било нормално и да я закарам когато ми направи проблем. Наскоро обаче и касетофона започна да се бъзика. Общо взето ми се струва, че когато вали най-често става така. Възможно ли е да е проблем с компютъра, или някъде омасява, дава слаба маса или и аз не знам. Тук трябва да кажа че още когато я купих имах проблем с една кутия,която и аз не знам точно за какво служи. Намира се на плюсовия кабел на акумулатора черна е с червена капачка. Една сутрин се оказа, че е изгоряла или по-скоро не дава добра маса и "майстора" просто я изкуба и върза кабела директно. Досега си е така. Не знам за какво служи, но може ли проблема да идва именно от там?
    Alfa Romeo 146 Boxer 1,6

Колега,най-умното,което можеш да направиш е да откачиш акумулатора,за да не се запали колата и да свалиш таблото.Смени си и жичкаджията!Имаш много сериозен проблем.Най-вероятно някъде е окъсило нещо и е разтопило изолацията на няколко проводника и сега се подава безразборно напрежение.Прегледай кабелите на ключа за фаровете,чистачките и ,абе разбираш кой,Таблото на бушоните и щекерите.Някъде там е.Успех
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Утре сутринта свалям таблото да видя какво става отдолу, да не вземе верно да се запали.
      Alfa Romeo 146 Boxer 1,6

Comment

Огледай много внимателно около таблото с бушоните. Възможно е да капе вода върху него и оттам да идват всички проблеми.
        А кутийката, която майсторът е изхвърлил, ми прилича на разпределителя (по твойто описание). За да се стопи той, някъде е имало сериозно късо.

И смени майстора.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Значи май ще трябва цялата инсталация да се прегледа основно
          Alfa Romeo 146 Boxer 1,6

Comment

Най-добре ще направиш.

Такива безразборни дефекти говорят за оголен кабел някъде.

Има вариант да ти е запушена отливната тръба под моторчето за чистачките и като вали там да става на микроязовир и да прелива нанякъде.

Comment

Аз имах същите проблеми преди известно време

Това е пречината таблото на бушоните!
              Очисти го, като го разкачиш и свалиш ,НО него отваряй вътре изобщо!
              146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение
                Аз имах същите проблеми преди известно време

Това е пречината таблото на бушоните!
                Очисти го, като го разкачиш и свалиш ,НО него отваряй вътре изобщо!
                Точно това се получава, когато е мокрено.

Comment

Колега, провери кабелите в маншона на багажника за задната чистачка.

Comment

Working...
                  X